Velkommen til Saksild Skole og Børnehus

Skole- og dagtilbudsområdet i oplandet er organiseret i fire landsbyordninger i Gylling, Hou, Hundslund og Saksild med fælles ledelse. Det er landsbyer med hver deres særkende, historie og kultur. Landsbyordningsmodellen er unik i forhold til at sikre en rød tråd igennem hele børnelivet fra 0 til 13 år. Naturskønne omgivelser og gode fysiske rammer sikrer optimale vilkår for læring og udvikling.  Forældreopbakningen til landsbyordningerne er stor, og den fælles ledelse samt den kommende fælles bestyrelse sikrer samarbejde, sammenhæng og udvikling.

Om Saksild Skole og Børnehus
Landsbyordningen i Saksild består af Saksild Skole med 140 elever fra 0.-6. klasse og Saksild Børnehus med 32 børn i alderen 0-6 år, en SFO med 60 børn, en juniorklub med 15 børn og 5 dagplejere med i alt 20 børn. Vi har et dejligt gæstehus ved vores legeplads, som dagplejerne benytter som legestue og hvor vi i rolige og trygge omgivelser kan tilbyde pasning af dagplejebørnene når deres faste dagplejer har ferie m.m.  Vi er i alt godt 30 imødekommende ansatte.

Vi bor smukt, 20 km syd for Århus og 6 km øst for Odder. Vi er omgivet af skøn natur med gåafstand til både skov og strand, som vi prioriterer højt at benytte -  på udeture med børnehaven, udeskole og diverse udflugter m.m. Vi har gode udenoms faciliteter med nye legepladser, skolegård med mulighed for forskellige lege samt en nyetableret multibane.
Vores  bygninger er tidssvarende og moderne - bl.a. med interaktive tavler i alle klasselokaler.  Vi glædes dagligt over at kombinere læring med et digitalt afsæt hvor hver elev har en iPad.
Vi prioriterer høj faglighed, tværfagligt fællesskab og så søger vi at løse vanskeligheder i den rækkefølge de opstår og helst i øjenhøjde, med blik for relationen. Vi har fokus på styrkelse af den tidlige sprogstimulering, gode overgange og entreprenørskab som element i udvikling af elevcentreret læring.

Ingrid Skalkhøj den 19-06-2018
    Hej
    Skoleåret nærmer sin afslutning, og dermed også det traditionsbundne OL-dag. I år er det tirsdag d. 26/6. Mød op i idrætstøj tilpasset vejret, så vi får nogle helt fantastiske resultater i de 8 discipliner der skal dystes i.
    Vedhæftet er dagens program.
    Hurtigere, højere og stærkere hilsner
    Udvalget
    IS den 15-06-2018
    Skolens elevråd har i denne uge afviklet skoleårets sidste arrangement, nemlig de 2 fodboldturneringer. 15 hold var tilmeldt, så igen en stor interesse for at deltage, og det er dejligt. 7 hold var med i indskolingens turnering og 8 hold på mellemtrinnet. Der blev spillet med stor iver og engagement og sagt pænt tak for kamp efter hver kamp. Vores elever har en god sportsånd. Præmien, ud over den store ære, var en klassefodbold.

Nyt i fotoalbummet
    Klik på ikonet herunder for at se en billedserie med titlen:
    Elevrådet årlige fodboldturneringer
    Charlotte Kristiansen den 01-06-2018
    Skønne billeder af Dagplejen på den årlige tur til Tunø. Fra Odder Kommunes facebook side.

Brandøvelse

Hele Skolen og Børnehuset har i dag øvet sig i evakuering i tilfælde af brand

Børnene samles klassevis på plænen hvor de står med deres brandmakker Børnene samles klassevis på plænen hvor de står med deres brandmakker
Kl. 10.10 lød brandalarmen på skolen - og alle børn fik travlt med at finde deres brandmakker og komme ud på plænen ved skolens legeplads hvor der var optælling af børnene.
Øvelsen afsluttedes efter 4:45 minutter hvilket ikke er helt hurtigt nok. Det blev bemærket at bliver lidt forvirring og løben. Børnene er opfordret til at tage det stille og roligt, finde sammen med brandmakker og forlade skolen i god ro og orden - da det ellers ofte tager længere tid

Vi øver os igen og gentager øvelsen inden sommerferien
  • 21-06-2018
    Fællesspisning kommende bh.kl · SPIRERNE