Velkommen til Saksild Skole og Børnehus

Vi er en landsbyskole beliggende i smukke og landlige omgivelser - 5 km øst for Odder og med 22 km til Århus.

Vi består af et Børnehus med pt. 26 børn fra 3 - 6 år, Skole med 140 elever fra 0. - 6. kl. med tilhørende Skolefritidsordning for 0. - 3 kl og Juniorklub for 4. - 6. kl. Siden 01.01.16 har vi også dagplejen i Saksild tilknyttet. Vi har et dejligt gæstehus ved vores legeplads, som dagplejerne benytter som legestue og hvor vi i rolige og trygge omgivelser kan tilbyde pasning af dagplejebørnene når deres faste dagplejer har ferie m.m.

Vi er omgivet af skøn natur med gåafstand til både skov og strand, som vi prioriterer højt at benytte -  på udeture med børnehaven, udeskole og diverse udflugter m.m. Vi har gode udenoms faciliteter med nye legepladser, skolegård med mulighed for forskellige lege samt en nyetableret multibane.
Vores  bygninger er tidssvarende og moderne - bl.a. med interaktive tavler i alle klasselokaler.  Vi glædes dagligt over at kombinere læring med et digitalt afsæt hvor hver elev har en iPad.

Det gode Børneliv i Saksild

Lars Jensen den 15-07-2016
    Hej sommer børn og forældre

De næste 2 uger(29 og 30) er SFO, Børnehus og Dagplejen samlet i Legehuset(Dagplejens hus, mellem bhv. og skolens legepladser).

Mvh. Lars
    Jacob Brandt Rasmussen den 11-07-2016
    Bestyrelserne for de fire oplandsskoler er blevet interviewet af Horsens Folkeblad. Læs artiklen ved at følge linket. Fortsat god blandet sommer.
  • Anni Jungberg Bjørn den 23-06-2016
    Bland jer i debatten om sparekataloget
    Mandag aften d. 20.06.16 havde formændene for skolebestyrelserne i kommunen et uformelt møde om bl.a. sparekataloget med de folkevalgte i Børn-, Unge – og Kulturudvalget.
    På mødet fik vi en direkte opfordring til at involvere hele forældrekredsen og komme vores egne bud på, hvordan vi kan styrke økonomien i oplandsskolerne.
    Den opfordring tager vi gerne på os.
    I bestyrelsen ønsker vi en åben debat, og derfor har vi lavet en side på Facebook og en tilhørende blog indrettet til formålet.
    Siden og bloggen deles af alle skolebestyrelser i Odder Kommune og er offentlig.

Klik forbi og giv jer til kende, kom med jeres forslag og bekymringer. Så kan vi tage debatten sammen.

Sammen med de andre skoler forsøger vi hen over sommeren at komme med alternative bud på beparrelser, der vil ramme mindre hårdt ind i skolernes selvstyre og selvforvaltning.
    Anne Jensen

Dagplejer søges

Saksild Skole og Børnehus søger en dagplejer

Se stillingsopslag på Oddernettet her: https://odder.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=c8ad9768-f764-4f45-a12e-2a67336a7f8c

Pay it forward dag

I dag torsdag afholdt vi Pay it Forward dag. Vi havde arrangeret 2 lektioner med forskellige aktiviteter alle skolens elever skulle prøve.

Nyhed billede
Dagen begyndte allerede ved indkørslen til skolens parkeringsplads, hvor vi havde lavet skilte hvor vi gjorde opmærksom på at det er Pay it Forward dag. På skiltene står der også forskellige positive hilsner som f.eks. Smil det smitter, og Ha en god dag.
Kl. 10.05 var hele skolen samlet i fællesrummet, hvor vi viste 2 små film om hvad det betyder hvordan vi taler sammen. Herefter havde vi lavet 3 forskellige stationer som alle elever skulle rundt og prøve. Stationerne var :
- Samarbejde om at lave pyramider i Kulturhuset
- Spille alternativ dødbold i idrætssalen og på multibanen
- Se en lille film lavet til Odder Fælles Elevrådsdag i februar af nogle elever i overbygningen fra Parkvejens Skole og Skovbakkeskolen (kan ses på Oddernettet)
Og en Kahoot quiz med 10 spørgsmål om Pay it Forward også i fællesrummet.

Til sidst havde vi en fælles afslutning, hvor vi gav en lille gave til alle skolens elever. Gaven er et armbånd vi havde fået lavet med skriften Pay it Forward. Vi håber alle vil bære det med stolthed og vil huske alle på at vi alle kan være med til at gøre en forskel på hvordan vi har det sammen og at ved at gøre gode gerninger glæder vi andre.
Udleveringerne af armbåndene gjorde vi sådan at eleverne sad i rækker i klasserne. Den yderste i rækken fik et armbånd som han/hun gav videre til den næste der gav den videre igen osv til den nåede til den i den anden ende. Vi gav altså noget godt videre - Pay it forward 😊.
Vi har lært en masse ved at arrangere dagen og vi håber I kunne li og har lært noget af det vi havde lavet for jer.
Måske jeres forældre allerede nu har oplevet at I er godt i gang med at gøre gode gerninger blot for at det giver en god fornemmelse og ikke forventer noget igen.

Mange hilsner fra
Skolens elevråd
Thor og Jonas 3. klasse
Julie og Noah 4. klasse
Kathrine og Axel 5. klasse
Thor, Louise og Tobias (suppleanten der gav en hånd med) 6. klasse

KULTURHUSET I SAKSILD

Velkommen til kulturhuset i Saksild
Henvendelser vedr. booking kan ske pr. telefon til Saksild Skole og Børnehus sekretær Charlotte Kristiansen på tlf. 87803851. Træffes mandag - torsdag 8.00 - 14.00 fredag til 13.00

Lejebeløbet for en weekend (fredag eftermiddag - søndag middag) er i 2016 fastlagt til 2.520 kr. De 500 kr. går til Kulturhusets styregruppe der står for indkøb af inventar til huset.
Der er således nu helt nye borde og stole til rådighed, service og gryder, pander mm ligesom der er kaffemaskiner, elkedel og termokander.

Man er velkommen til at kontakte skolens kontor for yderlige oplysninger om lejebetingelser m.m.

Da vi har et loft over antal årlige udlejninger er der nu lukket for flere udlejninger i 2016. Der kan bookes i 2017 og 2018, dog max. 2 år frem.